20 Şubat 2017 Pazartesi

  Kurucumuz Veli oğlu Ali 1907 yılında Aliağa Çiftliğinde doğmuştur.1925 yılında Milas şöför okulundan mezun olduktan sonra ehliyet vesikasını almış ve 1927 yılında o dönemin 6 kişilik yolcu taşıma aracı ROBİ’yi satın alıp Aliağa-Menemen arasında yolcu taşımacılığına başlamıştır.
          Daha sonraları Menemen–Aliağa ,Aliağa–İzmir Eski Garaj Leblebici Hanı,Aliağa-Basmane Garajı ve Aliağa Halkapınar garajı güzergahlarında yolcu taşımacılığı işine devam etmiştir.Veli Oğlu Ali’nin soyadı kanunu ile birlikte Güner soyadını alması,evliliği ve 1950’li yıllarda oğlu, şimdiki yöneticimiz Ertuğrul Güner ile birlikte çalışmaları ilk kuşağın sürecidir.
          Ertuğrul Güner’in Firmanın baş yöneticisi olması ile birlikte firma 1978 yılında İzmir-Ayvalık,İzmir-Edremit hattında yolcu taşımacılığı işine başlamıştır. Aynı dönemlerde ileride ülkenin can damarı sayılacak büyük kuruluşların hem inşasında,hem üretiminde personel ve işçi taşıma işini başarı ile yerine getirmiş ve firmanın adını bu alanda da bölgenin vazgeçilmez servis taşıyıcı firması yapmıştır.1992 yılında kurumsallaşan firma babadan oğula bir anlayışla Ertuğrul Güner ve oğullarının yönetiminde bu günlere gelmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder