18 Kasım 2016 Cuma

Tezcan Un Fabrikası

Kurucumuz Yüksel Tezcan değirmencilik sektörünün en köklü sanayicilerindendir. Ailesinden gelen değirmencilik geleneğini Eğirdir ve Akşehir’deki un fabrikaları ile devam ettirmiş, 1991 yılında Bornova’daki 150 ton/gün kapasiteli fabrikasını İzmir’e kazandırmıştır.

1999 yılında, kapasite artırımı yapmak amacıyla İzmir Menemen’deki 750 ton/gün kapasiteli fabrikasını, sektördeki son teknolojilerin kullanımı ile faaliyete geçirmiştir.


Tezcan Un Fabrikası üretimini gelişen teknolojiye adapte edip, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak için 2004 yılında yine günün en üst teknolojideki makinalarıyla yeni ünitelerini kurmuştur.

2007 yılında kaybettiğimiz kurucumuz Yüksel Tezcan’dan sonra yönetim kurulu başkanımız Haluk Tezcan, 3.kuşak olarak TEZCAN UN’u 2005 yılında dünyaya açmıştır. 
Müşterilerimizden gelen kurutulmuş buğday unu taleplerine  cevap vermek için AR-GE çalışmalarına ağırlık veren firmamız, İzmir’de ilk kurutma tesisini kurup, kurutulmuş unu müşterilerimizin hizmetine sunmuştur.

Ülkemizde her geçen gün artan maliyetlerin karşısında direnmeye çalışan müşterilerimizden gelen  talepler üzerine, İzmir’de ilk defa dökme un satışına başlanmıştır.

TEZCAN UN bünyesine kattığı silobas araçlarıyla müşterilerimizin; nakliye, paketleme, hamaliye ve kötü koşullarda saklama gibi masraflarını en aza indirgemiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder